Våra stallrutiner

Tänkte att det kanske är lite intressant att läsa om våra stallrutiner :)
 
Ska jag vara helt ärlig hade jag inte riktigt full koll på allt innan jag flyttade hit ut och helt plötslig blev ansvarig för hästarna (och katternas) väl och ve. Jag antar att jag blev informerad om det hela innan jag skrev på kontraktet och flyttade hit, men det känns som evigheter trots att det bara gått ett år. Och på detta år har jag haft tre olika hästar, jösses!
 
Hur som helst så brukar jag vara i stallet och släppa ut hästarna runt 06.30. Då är det täcken på om det är sånt väder, sen får de gå ut och får frukost i hagen. Tre boxar skall mockas, vattenkopparna kontrolleras/rengöras och foder förberedas. På kvällen kommer hästarna in igen och har då mat färdigt i boxarna (och nej, de ville inte gå hem nu heller men jag tvingade dem, haha). Täcken tas av och hästarna kollas igenom, inklusive kratsa hovarna.
Ännu senare, runt 21-23 så är det nattning med mer hö.
 
 
Hur gör ni med era hästar?

Strunt i det då...

Idag strax efter klockan fem tänkte jag ta in hästarna, det har regnat och blåst hela dagen och ja, jag tänkte att de kanske ville gå in. Tji fick jag.
 
De vägrade. Alla tre. Granella kom artigt fram och hälsade men inget mer. Fiffi tog chansen att springa lite, men åt helt fel håll. Svarta Faran gjorde ingenting. Så de får vara ute en timma till eller två.. Blev lite nervös ett tag att de skulle smitit ut ur hagen, det är verkligen mörkt ute på eftermiddagarna nu men så illa var det i alla fall inte :)
 
Blev ingen ridning idag heller, spelade visst ingen roll att man bor här ute, det är inte roligt att rida i regn och snålblåst ändå.

Fiffis fina pannband

I paktet från TopHorse fanns detta pannband till lilla Fiffiluren, visst är det fint?
 
 
Sötponny.
 
 
Svårt att få en riktigt bra bild, men hur som helst är det väldigt fint och ponnyn kommer behöva flätad pannlugg i fortsättningen (;Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se