En riktig hästtjej

Ibland måste man göra saker som man inte är så bra för, som ser fult ut och där hästen går långt ifrån någon slags form bara för att träna. Idag var en sån dag.
 
Vi gav oss ut i en sommarhage där inga hästar gått i år för konditionsträning. Fiffi behöver mycket av den varan. Ängen är dock lite läskig, speciellt när rådjuren får för sig att hoppa fram lagom för att skrämma en ponny (vilket de alltid gör av någon anledning). Ponnyn är allmänt spänd och lite dryg.
 
Idag var det dock bättre än förra gången, vilket bara bevisar att man måste träna på saker innan man blir bra på dem (no shit Sherlock, liksom). Vi gick i en fin form till och från, och lyckades med dagens uppgift - att galoppera tre varv åt varje håll. Mitt i ridpasset ungefär så börjar det regna lite, för att sen gå över i en rejäl hagelskur. Hästen drar konstant mot utgången men vi rider vidare och det är så man vet att man är en riktig hästtjej.
 
Är man redan dygnsur finns det ju ingen anledning att sluta rida..
 
För övrigt är jag väldigt nöjd med min ponnyskrutt, idag mötte hon mig till och med i hagen! (moroten i min hand hjälpte nog till lite med den saken, men det bryr vi oss inte om).
 
 
Fiffi i sitt nya fleecetäcke
 

Ibland saknar jag en bil lite mer

Idag var jag på Hööks för att byta några täcken, köpte fel storlek när jag var där sist (inte lätt med ny häst!). Allt som allt tog resan över två timmar. Hade jag haft bil hade det kanske gått på 45.
 
Plus allt släpande på tunga täcken mellan massa busshållplatser och annat bök.
Jaja, sånt är livet utan bil!
 
 
Nu ska jag bara släpa dem till stallet i eftermiddag också så ska hästen slippa frysa när det blir regnrusk i höst :)

Första galoppen ute

Idag var en riktigt lugn dag i stallet, inga måsten eller stress för att hinna med nästa buss hem.
 
Hästen var till och med ganska snäll att fånga, krävdes bara lite morotsmuta och sen var öronen i grimman och hon traskade snällt efter mig till stallet.
Ryktade lääänge (mest eftersom hon var lerig, haha) och bytte schabrak på båda sadlarna. Precis när jag ska börja tränsa dyker barnet upp i stallet och jag bjuder därför med henne på ridtur. Vi red till Björkbacken där det finns en liten klätterdunge, och gjorde en liten rundtur av det hela för att slippa ta samma väg hem.
 
Travade på väg till Björkbacken och det gick väl sådär, men i galoppen påväg hem igen fick den andra ponnyn springa först och då var hon väldigt trevlig!
 
Det regnade när jag kom till stallet, men den största delen av ridturen var i solsken och jag är bara så glad över att ha denna lilla varelse som min egna. Alla borde få ha ponny!Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se