Snälla, tänk på en sak

Jämför inte hästar med människor.
 

Hästar är hästar och människor är människor. Elithästar (och verkligen inte din häst som går någon 120) går inte att jämföra med elitidrottande människor.
Hästar är djur med väldigt stor kroppsvolym jämfört med yta = mycket som värmer och lite som släpper ut värme.
Människor är precis tvärt om, stor kroppsyta men liten volym = mycket som släpper ut värme och lite som värmer.
 
Visst finns det hästar som av en anledning eller annan är känsligare än andra, men få är så känsliga att det motiverar 2-3 tjocka täcken ute och sen tjocka stalltäcken trots att de bor inomhus. En häst som har det varmt under täcket tycker inte det är gosigt, den mår snarare dåligt av det.
 
Alltså; två regler.
1) Jämför inte hästar med människor
2) Utgå inte ifrån vad du tycker om eller inte - du är ju trots allt ingen häst.
 
 
#rabiatkärringmilitantmotickevetenskap
 
 

Fler bra och dåliga nyheter

Dagens goda nyhet; Fiffi har blivit mycket bättre i kroppen sen hon kom till mig - bra ridning lönar sig!
Dagens dåliga nyhet; Vintervilan förstörde typ allt och vi är tillbaka runt ruta ett igen.
 
Annars var vi mest ute och gick i riktig hemsk snålblåst och sen strechades frambenen. Glömde att ta med klocka när vi gick ut så hade ingen som helst koll på tiden, sträckan vi gick brukar dock ta runt 20 minuter så hoppas det stämde även idag. Tror jag ska promenera även på lördag (fredag är det studiebesök hela dagen och sen jobb hela natten så då hinner jag inte ut till stallet) men försöka klura ut någon längre sträcka.
 
Söndag sitter jag upp igen om allt går enligt planen och förhoppningsvis på en nästintill ny häst - annars får vi hänga på veterinärtiden om 1,5 vecka.
 

Roadtrip

Just nu befinner jag mig på äventyr med stallägaren, ponnyernas ryttare och stallägarens mamma. Vi ska till en hästaffär!
 Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se