Vågar man hoppas?

Kanske har turen äntligen vänt. Kanin äter igen (även om jag stödfodrar med critical care), ponny är under utredning, jag har fått ordning på mitt exjobb och ett mail jag bara drömt om.
 
 
...jag tror att saker händer av en anledning.
 

Lite ordning i welsh-leden

Mitt desperata rop på rättning i welsh-sektion-leden har fått ett svar av alltid lika kloka (och roliga!) http://divorceyourhorse.blogg.se/
 
Det fanns nämligen en rasstandard (no shit!). Precis på den hemsidan jag varit och kikat. Lite skämmigt men jag står för det. Här är alltså rasstandarden för welshponnisarna samlad: http://www.swf.nu/rasstandard/
 
Fölet skulle med Fiffi som mamma bli en Welsh part breed small (small har en maxhöjd på 148 cm, d.v.s. ponnymått).
Om dessa står följande under "övrigt": Minst 12,5 % welshinslag från registrerade föräldrar där fadern ska vara licensierad. Avlas för tävling inom dressyr, hoppning, fälttävlan och körning.

Alltså precis det jag skulle vilja ha ut av en ponny - allt!
 
Den stora frågan är dock vilken kategori hingst jag skulle välja.
 
Welsh ponny sekt B är max 137,2 cm och alltså som störst c-ponny. Welsh sekt B är samma sak fast övervuxen, antar dock att de inte blir större än D-ponny ändå.
Karaktär: Pigg, godlynt och lättlärd. Uthållig stark och tålig. Säker på foten och god hoppförmåga. Lämpar sig väl som både hopp- och dressyrponny.
Welsh ponny av cobtyp sekt C skulle också vara ett alternativ. Enligt rasstandarden är de kraftigare ponnysar på grund av att de har mera cob-blod i sig och man vill ha så mycket massa som möjligt. Frågan är bara om jag vill ha en grövre ponny.. Visst är det bra eftersom de oftast är mer viktbärande, men å andra sidan skulle jag lika gärna kunna köra den mesta tiden ändå och bara rida ibland.
 
Svårt det här. Allt hade varit så mycket enklare om man hade ett barn att avla ponny till! Då hade det garanterat blivit en lättare typ för att få mer sportponny utav det hela.

Skolpepp

Med lite hjälp från en klasskamrat (vi har bildad en liten skrivgrupp med fyra i klassen som skriver exjobb nu samtidigt) efter att jag kört fast totalt så känner jag mig så himla taggad på att plugga i veckan!
 
Jag kommer verkligen lägga i en högre växel och göra mitt allra bästa för att detta exjobbet ska bli så bra som möjligt.
 
Första ska jag bara klara av det sista hela jobbpasset på länge, sen kör vi!
Så skönt att ha studiemotivationen tillbaka :)Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se