Muar

 
Så här såg det ut på provridningen med hästen som kallas Murre och som igår eftermiddag flyttade in hos oss ute i stallet.
 
Murre är en treårig akhal teke med en championhingst som pappa. Murre var importerad till Sverige som föl från en uppfödare i Estland och har fram tills nu bott någon stans i Norrland (mina geografikunskaper har aldrig varit speciellt bra...)
 
Han imponerar i allt han gör, det är en häst med stort självförtroende som är otroligt trygg i sig själv samtidigt som den där extra nerven och vakenheten finns. Lite som Fiffan fast i en större och häftigare förpackning (;
"Perfekt" uppfödd i stora hagar, gått delvis på lösdrift, van att hänga med i skogen som handhäst, tömkörd och självklart lätt att lasta.
 
Han är inriden men inte utbildad, väl i fas för sin ålder.
 
Stallägaren blev (också) helt kär igår, Murre är bara för cool. Showade lite på sin sida staketet när jag precis släppt ut honom men när vi släppte in ridskoleponnyn tog det bara 30 minuter så stod de och betade sida vid sida. Enligt stallägaren har han helt fantastiska gångarter så nu ska allt tas tillvara på och förvaltas utan press på bästa möjliga sätt tillsammans med bra tränare.
 
Murre växer fortfarande och ska lägga på lite mer i både hull och framför allt mer muskler, men det kommer så småningom.
 
 
Jag är så otroligt glad över att fått köpa denna trevliga pojke och hoppas på många år tillsammans

Så otroligt fin! Är övertygad om att det kommer att gå riktigt bra för er, blir väldigt roligt att följa eran resa! :)

Svar: Tack! Det känns fantastiskt att verkligen få den hästen man drömt om...
Katarina

Åh, jag är så glad för din skull :D :D Jag önskar er all lycka i framtiden tillsammans!!

Svar: Jaa du får komma och hälsa på när han blivit lite finare och vi blivit vänner, haha
Katarina

Vad kul att få köpa drömhästen!! :D kommer bli kanon för er båda! Grattis återigen!

Svar: Tack, jag är så glad!
Katarina

Oh vad kul, grattis! :)
Förklarar ridfilmen, är inte så lätt att förstå när man bara är 3. Du har iallafall god anledning att proppa i honom extra godsaker nu i början :P

Svar: Tack!! Haha ja, det är båda krubborna fulla på kvällarna (;
Katarina

Åh, verkar vara en jättespännande och go häst! Totalt älskar hästar med så mycket personlighet som du säkert räknat ut för 40 år sedan, haha. Kul att du fick den drömras nu också!

Svar: Ja det känns bra det här! :) En lycklig slump att han dök upp i precis rätt tid, det kryllar ju inte av dem direkt..
Katarina

Åhh vad kul! Lycka till! :D

Svar: Tack! :)
Katarina
Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se