God morgon

Nyårsförberedelserna fortsätter och jag ska nog börja morgonen med att göra glass. Som tillbehör till efterrätten ikväll blir det nämligen hallonglass och glass tar lite tid att göra.
 
Receptet är busenkelt, men först ska ingredienserna koka, sedan svalna och först efter det kan man starta glassmaskinen. Knepet för att få riktigt god glass är att inte glömma glukossirapen, den gör glassen mindre smulig och mer rund i smaken. En matsked eller så brukar räcka.
 
Nej, nu är det nog dags att sätta igång? Planen är att fixa glass och vika tvätten innan stallet.
 
Någon sammanfattning av 2015 kommer nog inte ske på min blogg, det har hänt så mycket och första halvan av året var mest tråkigheter.. Min fina, snälla och godhjärtade ponny som inte gick att rädda. Visst har det hänt roliga saker också, jag tog examen, fick ett jobb och så kom Murre. Någon mer sammanfattning än så blir det nog inte.
 
 
 
Jag ska nog tända ett ljus för henne idag.
 

Nyårsstökande

Det blev en hektisk dag på jobbet med det där berömda "fem i tre"-samtalet. Alltså när någon ringer in precis innan växeln stänger och kommer med någon som verkligen, verkligen måste redas ut innan man kan gå hem på långledigt såsom denna nyår innebär.
 
Idag efter jobbet har jag handlat inför nyårsmiddagen imorgon och äntligen köpt en ny mobiltelefon!
Jag stod och valde mellan två olika modeller och killen i affären rekommenderade den billigare av de två, det var ett bättre köp med mer för pengarna enligt honom. Med tanke på att budgeten kommer bli lite tajt i framtiden valde jag helt att gå på hans linje. Det fina med den telefonen han rekommenderade var att den gick att få i annan färg än svart också, så nu har jag en sprillans ny blå telefon!
 
 
Ny telefon :)
 
Ikväll ska jag bara ta det lugnt, plocka lite hemma och kanske måla naglarna. Imorgon blir det nyårsmiddag med en vän och hennes pojkvän.

God morgon

God morgon! Jag har haft en rkktit bra natt och känner mig pigg och utvilad, så himla härligt!
 
Nu idag måste jag försöka fixa ny mobiltelefon för min gamla sjunger verkligen på sista versen.. Har massa att fixa hemma i lägenheten också inför nyår, så Murre får nog klara sig utan mig en dag till tyvärr.
 
Men sen är det lång-ledigt och då kan man vara massor i stallet! 
 
Nu äter jag och smådjuren frukost och jag älskar att lyssna på när de pillar i höet på jakt efter de godaste stråna och ljudet från när de tuggar. Fina små <3
 
Dags att fundera lite på nyårslöfte också, om ni brukar avge sådana till er själva :)Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se