Ä-N-T-L-I-G-E-N

Åh, vad jag har längtat efter den här dagen!
 
För första gången på flera år (känns helt sjukt att skriva det, men min ponny var ju konvalescent väldigt länge innan hon togs bort) har jag ridit. Innan när jag ridit Murre, eller andra hästar, har jag känt att jag inte riktigt haft det. Ni vet, det där lilla extra. Liksom... känslan. Kanske hänger ihop lite med att jag är tillbaka i min vanliga sadel igen, vem vet.
 
Idag var den tillbaka.
Men vi tar det från början. Stallägaren var i stallet samtidigt som mig i morse och var snäll och slog på Murres tappsko.
Sen red jag tillsammans med stallägarens dotter ute på ängen. Det har flyttat in kor i en hage brevid Murres så han var lite på tårna - säkert på grund av korna skon rök också, de hade tydligen sprungit som tokar när de dök upp.
 
Vi red alltså på ängen. Murre var otroligt skuttig men det var liksom.. inga problem. Han härjade verkligen runt i galoppen, bockade på stället ibland och var mer i luften än på marken. Ändå kändes allt ok. Vi fick till en bra galopp i slutet (ehh bra betyder att han springer framåt typ, haha) och sen travade jag av på ridbanan. Under tiden jag travade av red jag verkligen bra, Murre gick klockrent och vi trillade inte av ridbanan en enda gång. Duktig häst och duktig ryttare!!
 
 
...men idag bockalopperade han värre än så här, haha
 
Sen när vi ridit färdigt och jag skulle skritta av honom försöker han lägga sig ner med sadel och allt! Det fick jag stopp på, sadeln åker av och sen innan jag hunnit in i stallet för att byta tränset till en grimma dök han ner i sanden och riktigt gnugg-rullade sig.
 
Tokhäst!

Vintertiden vinner

..men jag har ju helt glömt att berätta, "min" häst Winterziet sprang in lite pengar i helgen :)
 
Nästan 23.000:- var facit från helgens start på Göteborg Galopp, nästa gång hoppas jag på vinnarcirkeln!
 
 
Här kan ni se min häst ute och vattenträna. Hon är den bruna (;
 
 
Här är hon ute och cantrar med vad som liknar en annan delägare ganska mycket.. Vi är alltså ett gäng (som består av mig och några av mina gamla vänner från British Racing School) som köpt in oss i en del av denna fina bruna häst.
 
Hoppas att jag får chans att följa henne lite nämare i framtiden, men utan semester denna sommaren ser det tyvärr ganska mörkt ut..

Ridbilder från helgen

Här kommer lite fler ridbilder från helgen när vi hoppade :)
 
 
Murre som skuttar in i galoppen. Nu har jag vant mig vid det hela och tycker inte det är läskigt alls - jag försöker bara få honom att skutta på framåt ^^
 
 
Traven tycker jag går bra nu, men vi har lite svårt att hålla ihop i svängarna. I början av ridpasset hade vi riktigt, riktigt bra framåtbjudning också! Så vill vi ha det hela tiden.
 
 
Man kan nästan höra mig säga "framåt, framåt" (; Här tränar vi på att hålla galoppen även i svängarna.Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se