Valborg i Uppsala!

Traditionen fortsätter och jag startar mitt valborgsfirande i Uppsala. Det är champagnefrukost och forsränning på schemat. Allt i goda vänners lag och till och med vädret verkar vara på vår sida i år!
 
 
Ett av åren jag såg på forsränningen hade ett gäng killar byggt en dalahäst att ta sig ner för forsarna på. Jag har för mig att det gick ganska bra för dem. Fast generellt det året var det lite bandande, inte så mycket vatten i ån.
 
Uppsala är dock bäst på morgonen/förmiddagen så någon gång efter lunch åker jag och mitt sällskap istället till sommarstugan där vi kommer grilla och chilla.
 
Ha en fin valborg nu alltihopa så hörs vi imorgon igen :)

Betesdjur

Murre är helt klart ett betesdjur. Han älskar verkligen gräs och då är han som snällast, när han får äta så mycket han vill av det nya, fina vårgräset som växer i oklippta tuvor utanför hagen. Alla vet ju att det bästa gräset finns utanför hagen.
 
Vi betade ganska länge idag. Och borstade. Murre hade rullat sig och var väldigt lerig samtidigt som pälsen verkligen lossnar i drivor just nu, eller nästan rinner av honom. Helt galet att hästen satt mycket päls.
 
 
Ni ser ju lite utav pälsen som ligger där nere..
Murre var lugnare inne i stallet idag och snart hoppas jag att han blir lika avslappnad som han var innan skadan.
 
Mockade ur sjukboxen också så nu är det klart. Känns skönt att ha det gjort :)
 
 
Imorse var jag en sväng på Börjes också. Köpte hö och halm (till kaninerna då, inte Murre), Krafft High energy-Müsli (den är 30-50 kronor billigare på Börjes än på Granngården så passade på när jag ändå var där), en säck med fodersoja och massa bandageringstillbehör (jösses vad dyrt det är! En låda vetrap, en rulle bomull och en låda gasbindor var det jag behövde). Lite småsaker fick också följa med hem, en borste till kaninerna (hur kan vi ha tappat bort två borstar?!), en balkniv och en massageborste till Murre. Tror det var allt (;

En häftig häst

Jag kommer nog aldrig kunna se mig mätt på Murre, jag tycker verkligen att han är en häftig häst.
 
 
Luftiga gångarter, check på den!
 
 
Här galopperar han och skjuter iväg uppåt. Kraften i den lilla hästen är mäktig..
Men ja, inte konstigt att jag hade svårt för att rida honom i början (;
 
 
Kolla uttrycket.. de söta små öronen och den lilla mulen <3
 
 
Han kan verkligen konsten att krypa ihop, men lång och låg är väl något man efterträvar?
 
 
Fina fina.
 
(Ja, han är tunn. Ja, jag har konsulterat två olika veterinärer. Vi jobbar på det. Tyvärr ser det lite tråkigare ut nu när han fäller vinterpälsen)Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se