Ridpremiär!

Ja, idag har jag ridit för första gången i år (och på kanske två månader?). Lite oplanerat, men stallägaren kom och frågade om vi ville med på en skrittur och det kändes ju alldeles lagom.
 
Stallägarens fullblod är dessutom typ den mest stabila hästen någonsin (så länge man undviker kor) så det är alltid skönt att ha honom med.
 
Vi gav oss alltså ut. Murre körde lite "här kommer alla känslorna på en och samma gång" och var pigg, nervös, uttråkad, trött, rädd och tjurig.
 
Han varierade mellan att skritta fint till att galoppera på stället, slå med frambenen, kasta sig framåt, resa sig lite och vara otroligt tjurig.
Stallägaren var lite.. bekymrad "är han alltid så svår att rida?" men nej, när han "var igång", så igång en så ung häst nu kan vara, under sommaren, så var han som en dröm. Tjurigheten hänger helt klart ihop med överskottsenergi och att han måste testa gränserna. När jag rider regelbundet minskar det massor som tur är (;
 
 
Men bildbevis!   En trött liten lurvbebis på hemvägen.

Stallfika

Igår var det ju stallfika och vår stallägare hade bakat en otroligt god sockerkaka! Vilken lyx :)
 
Jag var duktig och var uppe och mockade innan fikat, känns ju alltid lite bättre när man har jobbat lite först. Hur som helst så var stallfikat väldigt bra, vi pratade lite om hur saker funkar och så. Generellt sett är vi alla tre väldigt nöjda och det är ju väldigt roligt. Tror att stallmöten är lite lättare med tre hästägare också istället för 10-15 som det ofta är i de stora stallen (eller ännu fler! Vilken mardröm...)
 
När det gäller fodringarna kommer vi börja med att testa att binda upp hästarna när de ska äta, och att den som mockar också fodrar. Det var typ det vi hade att ta upp.. och grovfoder, vi ska försöka få till en analys av det hela är tanken. Till sommaren ska stallägaren ta eget grovfoder och kommer då "göra rätt" (ur agronomsynpunkt alltså) och ta en analys på fodret direkt ur fält. Mycket enklare för alla, speciellt om man gör ensilage eftersom det är störtbökigt att få ett korrekt foderprov eftersom man sällan vill borra upp 5-6 balar och ta en tuss här och var.
 
Sen berättade hon lite om tankarna på gården och hur planerna går där, alltid roligt med människor som vill utveckla och göra saker bättre och finare :)
 
Vi trivs som sagt väldigt bra i stallet, både jag och Murre.
 
 

God morgon lördag

Strax på väg till stallet för att hinna mocka innan stallmötet, skönt att få det gjort.
Stallägaren mmsade precis en bild på en kaka i ugnen så det blir nybakat fika!
 
Lördagen börjar alltså i stallet och sen ska jag försöka få lite mer ordning i lägenheten. Trots att det är mer än ett halvår sedan jag flyttade in är det inte alls färdigt hemma på något sätt. Ingen stress men ändå roligt att få det finare :)
 
Eventuellt blir det en sväng på stan också, om jag inte minns fel var det lite rea i butikerna på stan. 
Vi får se, först blir det stallet!Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se