Katarina

Stallfika
Igår var det ju stallfika och vår stallägare hade bakat en otroligt god sockerkaka! Vilken lyx :)
 
Jag var duktig och var uppe och mockade innan fikat, känns ju alltid lite bättre när man har jobbat lite först. Hur som helst så var stallfikat väldigt bra, vi pratade lite om hur saker funkar och så. Generellt sett är vi alla tre väldigt nöjda och det är ju väldigt roligt. Tror att stallmöten är lite lättare med tre hästägare också istället för 10-15 som det ofta är i de stora stallen (eller ännu fler! Vilken mardröm...)
 
När det gäller fodringarna kommer vi börja med att testa att binda upp hästarna när de ska äta, och att den som mockar också fodrar. Det var typ det vi hade att ta upp.. och grovfoder, vi ska försöka få till en analys av det hela är tanken. Till sommaren ska stallägaren ta eget grovfoder och kommer då "göra rätt" (ur agronomsynpunkt alltså) och ta en analys på fodret direkt ur fält. Mycket enklare för alla, speciellt om man gör ensilage eftersom det är störtbökigt att få ett korrekt foderprov eftersom man sällan vill borra upp 5-6 balar och ta en tuss här och var.
 
Sen berättade hon lite om tankarna på gården och hur planerna går där, alltid roligt med människor som vill utveckla och göra saker bättre och finare :)
 
Vi trivs som sagt väldigt bra i stallet, både jag och Murre.
 
 
Jenny

Trevligt stallmöte :)
Jag har nästan bara stått i större stall och har efter ett par olika stallmöten slutat delta i sådana... Många stall jag stått i har inte haft stallmöten alls, vilket jag tror är rätt smart, blir det för många som tycker saker blir det ofta tokigt och jag kan förstå att stallägare vill bestämma hur saker ska skötas på sin egen gård.

Svar: Ja verkligen :) Förstår att det inte riktigt funkar i större stall, då är mer "informationsmöte" lämpligare där stallägaren/den som driver stallet kan typ påminna om regler och informera om nya saker som händer. Är ju ändå viktigt att alla är med på tåget och vet vad som händer och vilka regler som gäller, även om man inte har något att säga till om :P
Katarina

Ellen

Vilken fin bild!

Svar: Tack :)
Katarina

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress