Murre lösgalopperar

Idag fick Murre och hans kompis lösgaloppera lite på ridbanan. Småpojkarna tyckte det var jätteroligt! Det var en stallkamrats idé och lösgaloppering är ju ett ganska bra sätt att träna kondition på unga hästar. De får springa av sig ordentligt samtidigt som det inte är någon ryttare som behöver balanseras upp också.
 
Tror jag ska lägga in lösgalopp som träning lite då och då.
 
....tur det kanske, för Murre verkade ha nog med att inte hålla ordning på sina egna fötter (han fick ett skrapsår på utsidan framkotan - hur lyckas han?)
 
 
Murre är hästen i rosa grimma, om ni inte känner igen honom (;
 
Jag gillar att han hoppade bommen ordentligt, flera gånger dessutom. Verkligen en framtida stjärna!

Mer GHS-shopping

Hittills har ni fått se min nya tröja och Murres nya bett. Nu kommer ännu ett shopping-inlägg med mina fynd från Euro horse-mässan. Tänkte sprida ut dem över veckan så ett nytt inlägg dyker upp här runt lunch varje dag :)
 
 
Show bows, alltså manrosetter i fina färger. Blått, mörkrött, rosa (såklart!) och silver.
Dessa är dock inte till Murre (han har ju, traditionsenligt, klippt man och pannlugg) utan till mig själv.
 
 
De röda invigdes idag.
 
Jag har ofta håret i fläta eller flätor och vanliga tofsar är oftast alldeles för stora.. Dessutom älskar jag ju att pimpa saker, så varför inte håret?

God morgon

Torsdag morgon och jag är lite trött. Av någon anledning är kylskåpet helt tomt och jag åt frystorkad pasta carbonara till lunch igår..
Kanske borde ta tag i det där med en ny matkasse av något slag.
 
Idag jobbar jag ute och ikväll har jag stallet. Köpte sojaolja till Murre som jag tänkte testa att peta i honom lite av.. Tidigare försök med olja i maten har ju inte gått alls men skam den som ger sig (;
 
Annars klarar jag mest på det här med mål och delmål. Jag vill hålla det väldigt konkret, överskådligt och kronologiskt. Alla mål ska gå att mäta och stryka över.
 
Ett exempel på mätbara mål är "orka galoppera i x km" eller "gå in i transporten inom fem minuter". 
Mål som inte går/är svåra att mäta är " få bra kondition" eller "vara snäll att lasta". Ser ni skillnaden?
 
Tycker ni det är viktigt med mätbara mål?Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se