Kroppsstatus

 
Murre 28 augusti.
 
...den här bilden kanske inte säger så mycket man kan ju vara intressant att kunna jämföra med i framtiden :)
 

Lastning och lösgalopp

Ja, som ni förstår är vi inne i en lastträningsperiod och nu tränar vi så ofta som jag orkar dra fram transporten. Framstegen kommer nästan hela tiden och det gör ju underverk för motivationen hos hans lilla matte (;
 
Idag gick han in i transporten utan att tveka, åt havre och stod kvar där inne längre än tidigare. Jag behövde inte heller gå framför honom hela vägen utan kunde gå lite mer vid sidan av och sen stå typ på mitten i transporten och inte vid hans huvud (vågar inte rekommendera det här för någon annan, det är trångt i en transport och om hästen får panik/slänger sig/kastar sig ut blir man lätt klämd).
 
Tre upprepningar tror jag vi gjorde, sen var vi nöjda för idag.
 
Dagens andra aktivitet var lösgaloppering. Vår ridbana är lite för liten för att jag ska vilja galoppera honom löst där men istället har vi ett större inhägnat fält som jag släppte honom på (efter att först ha fått ut de andra hästarna därifrån).
 
 
Det hade börjat skymma så kvalitén på bilderna blev inte den bästa..
 
Innan vi började lösgaloppera hade jag skrittat fram honom för hand på en grusväg. Efteråt skrittade vi också av för hand fast mer i skogen för jag var sugen på att testa en ny väg. Att skritta ordentligt tycker jag är extra viktigt vid den här typen av arbete.

Mer lastträning och lite annat

Ja, ska man få en häst som är lätt att lasta finns det väl inget annat att göra än att träna regelbundet tills det sitter. Fruktansvärt tråkigt men sånt är livet.
 
Lastträningen gick mycket bättre idag, han gick in mer eller mindre direkt tre gånger, stod kvar inne och åt havre en liten stund och backade sedan ut lugnt. Vi nöjde oss så, var ju stora framsteg jämfört med sist då han krånglade och knappt ville gå in helt i transporten alls.
 
Eftersom lastträningen gick så bra så hann vi med lite tömkörning också. Murre var något oengagerad i början men sen släppte det. Blev mycket bomarbete idag. Hade inga långa serier men bommar lite här och var över ridbanan, upphöjda blandade med markbommar, dock alla i skritt.
 
Travarbetade en stund också och där var han riktigt, riktigt fin! Först gick han väldigt lågt, sen lite högt men så hittade vi mellanläget och då var det sådär som man vill att det alltid ska vara :)
 
Min fina fina häst.
 
Avslutade med att rykta ordentligt, först massageborste, sedan piggborste, lite rotborste och ryktborste och skrapa. En fin stallkväll med andra ord :)Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se