Katarina

Mer lastträning och lite annat
Ja, ska man få en häst som är lätt att lasta finns det väl inget annat att göra än att träna regelbundet tills det sitter. Fruktansvärt tråkigt men sånt är livet.
 
Lastträningen gick mycket bättre idag, han gick in mer eller mindre direkt tre gånger, stod kvar inne och åt havre en liten stund och backade sedan ut lugnt. Vi nöjde oss så, var ju stora framsteg jämfört med sist då han krånglade och knappt ville gå in helt i transporten alls.
 
Eftersom lastträningen gick så bra så hann vi med lite tömkörning också. Murre var något oengagerad i början men sen släppte det. Blev mycket bomarbete idag. Hade inga långa serier men bommar lite här och var över ridbanan, upphöjda blandade med markbommar, dock alla i skritt.
 
Travarbetade en stund också och där var han riktigt, riktigt fin! Först gick han väldigt lågt, sen lite högt men så hittade vi mellanläget och då var det sådär som man vill att det alltid ska vara :)
 
Min fina fina häst.
 
Avslutade med att rykta ordentligt, först massageborste, sedan piggborste, lite rotborste och ryktborste och skrapa. En fin stallkväll med andra ord :)
Malin Nilsson

Härligt! Den när du känner dig säker på vanlig lastning kan du ju tömköra honom in :)

Svar: Alltså det där verkar ju halvt livsfarligt! Jag förstår ju poängen i teorin men...
Katarina

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress