Tuff träning (men jag satt kvar)

Murre och jag fick dressyrträning idag lite spontant för Matilda och jösses vad bra det var! Och jobbigt!
 
 
Så här såg vi ut i alla fall. Matchade schabraket med tränset istället för att linda (;
 
För första gången hade jag ett par (korta) sporrar på mig och det var nog riktigt bra. Murre svarade fint och det var lättare att få honom engagerad framåt och vi kom bättre till arbete.
 
Vi tränade på tempoväxlingar, övergångar och sånt där. Vi till och med galopperade, och det med besked! Någon gång tog han nästan ett helt varv i korsgalopp (hej bra balans!), någon annan gång gick han länge i förvänd galopp och en tredje gång rättade han sig. Några fattningar blev riktigt bra och framför allt en blev någon slags bakutsparkandebock-attack och då satt jag riktigt löst ett tag.. Hamnade framför sadeln, tappade båda stigbyglarna och tyglarna.
Lyckades klamra mig fast, få tag på tyglarna och sen få ner hästen i trav. Pulsen steg rätt rejält där ett tag....
 
Har ett par bilder att visa sen men nu måste jag hoppa in i duschen och sova, jag är helt upprymd men också helt slut, haha.

Trött, sliten och ledsen

Näe. Det har inte gått något bra idag. Vi försökte lastträna igen men har inte kommit någon vart alls den senaste tiden känns det som. Murre är understimulerad för att jag inte ridit men det går inte att hinna med båda på vardagarna (speciellt inte innan lastträningen).
 
Jag själv är ridsugen, frustrerad och ledsen.
För att inte tala om trött.

Full fart på GHS

 Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se