Katarina

Ridning
Idag red jag äntligen igen. Det var nog en månad sen sist, minst. Innan flytten till gården i alla fall.
 
Murre var rätt trevlig trots att det var så längesedan sist och han hade en vilodag igår. Jag hade utsläppet i morse så vi höll oss på ridbanan, det var fortfarande lite mörkt när jag var klar för att rida. Som tur var blåste det inte så mycket, under dagen har det verkligen blåst upp här hemma så jag är lite nervös både för några träd som står dumt till och presenningen på taket..
 
Ridbanan var rätt hård så vi höll oss i skritt och trav. Tränade lite övergångar trav-halt på medellinjen och de gick riktigt bra. Inte alls vingliga. Försökte oss på lite öppna också, det gick rätt bra i skritt men sisådär i trav. På töm gör han öppna bra i trav också men jag får väl inte till hjälperna riktigt. Antingen tvärar han för mycket och tappar framåt och faller inåt, eller så är böjningen/ställningen inte alls med. Men övning ger färdighet!
 
Avslutade med att skritta av ute och där fick han något knäpp-ryck och skulle helt plötsligt inte gå framåt längre. Efter lite krångel och kanske en lite sur matte kunde vi vända hemåt på mitt initiativ i alla fall, även om vi inte direkt gick förbi det struliga stället så som alla säger att man ska göra.