Katarina

Spänd
Murre just nu är.. spänd.
Gårdagens promenad för att utöka territoriet blev mest en möjlighet att få träna reflexerna. Akta sig för att bli slagen med ett framben, påhoppad, översprungen eller biten.
 
Det kanske låter som världens mest ouppfodstrade häst men jag tror faktiskt inte det beror så mycket på det. Normalt är han en riktig gentleman som går fot när jag ber honom. Däremot så sprutar energin ur öronen på honom och allt är nytt och spännande. Han är ju typen av häst som lätt blir spänd och vips så är cirkusen igång.
Nåja, vi gick vår lilla promenad och skrämde bara slag på en bilist så det får bara hyfsat facit. 
 
Idag har jag tömkört på gärdena. Planen var först att rida men jag kände mig trött i kroppen.
 
Hur som, han var lugn och trevlig när vi skrittade fram men spänd på volten. Huvudet bakom lod och nacken hög och kort. Det märks att det var ett tag sedan sist, först ville han inte ta yttertömmen ordentligt och var tillbaka i de gamla tränga in-fasonerna. Vi redde ut det hyfsat, men jag fick honom aldrig att länga ut halsen i annat än skritt.
 
Trots att huvudet kokar ser bakbenen fina ut och rörelsestörningen märktes inte av alls. Ska bli intressant att se hur det utvecklar sig med allt nu när han ska gå på lösdrift igen.