Katarina

Ett nytt år som smäller högt
Ingen lär väl ha undgått att vi snart lämnar 2014 bakom oss för att fortsätta vår väg i 2000-talet med år 2015.
 
Mitt nyårsfirande kommer inte vara speciellt spektakulärt, nej, jag sitter på jobbet hela natten för att försöka tjäna ihop lite slantar till mat och hyra för både mig och ponny.
Från fönstret på mitt jobb är det utsikt över två helt skilda stadsdelar i Uppsala och oavsett åt vilket håll man tittar så kommer det att smälla högt och länge.
 
Jag kan tycka att nyårsraketer är fina. Ingenting jag själv skulle lägga massa pengar på, men om andra nu så vill är det upp till dem. Däremot stör jag mig lite på att det skjuts så himla mycket. Där jag bor började de redan under förrmiddagen med massa raketer (antar jag, inte så att man ser några färger mot blå himmel och sol men tror väl inte att de skjuter något annat).

Det finns så många som far illa av allt smällande och jag tycker därför att man i alla fall kan begränsa sig till runt sjäva tolvslaget. Måste vara hemskt att som hundägare försöka få till den där långpromenaden på förmiddagen och sen ändå få allting förstört för att folk skjuter hejvilt även under ljusan dag? Och det handlar ju inte bara om hundar, även hästar och katter och människor kan må dåligt av skjutandet i tid och otid.
 
Mina kaniner vet jag inte riktigt hur de tar det hela, jag bara hoppas att de inte lider något utan kan krypa in i ett litet hus och stanna där om det blir läskigt.
 
 
Brukar ni skjuta raketer på nyår, eller har ni djur som måste få extra hänsyn på grund av smällarna?