Tömkörning

Jag har verkligen börjat få upp ögonen för tömkörning som träningsform, lite tråkigt att man aldrig fått lära sig på riktigt tidigare men bättre sent än aldrig :)
 
Fiffi har lite problem med att ta för sig och bära sig ordentligt med ett av bakbenen och då är verkligen tömkörning toppen. Kanske inte lättare att inverka alltid, men framförallt ser jag när det är korrekt.
 
Igår var hon lite sådär på ridbanan (himla pigg och lite svår att få att arbete därför) och då passade tömkörning bra idag. 45 minuter kämpade vi på, hästen var stel och matten ringrostig. Tror ändå att det gjorde lite nytta, för hon var finare på slutet. Tömkörning är verkligen perfekt för att öva grunder på.
 
 
Ingen strålande sol och 20 grader plus men inte snö heller så vädret kan man inte klaga på.
 
För tillfället tränar jag för tre olika tränare på tre olika saker; hoppning, dressyr och tömkörning. Det känns som en bra blanding och nu ska det bara bokas in tider - ytterligare en konstart man som hästtjej behöver behärska.

PS-ponny

Fiffi har fått sin första sak från Perfect Sit of Sweden. Kanske den enda, deras träns görs ju inte i ponnystorlek och känns dumt att chansa på ett cob.
 
Pannband däremot, det chansade jag på när de hade utförsäljning i bloggen för några veckor sedan.
Så här ser det ut!
 
 
Klassiskt snygg i svart och vitt.
 
 
..passar perfekt till nya dressyrsadeln!
 
Köpte den på vinst och förlust på hästnet men är faktiskt riktigt nöjd. Lite skavanker men den funkar bra på Fiffi och är skön att rida i så det gör ingenting. Fick med ett bra sadelöverdrag och schabrak också, sånt tackar man för!
 
Har redan börjat spana in lite Pay and rides..

Ny utrustning

Provade nya sadeln och ett nytt träns idag på en överpigg ponny.
Allt var fint, återkommer med bilder imorgon.Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se