Ponnyridning

Skrittade ut på vår vanliga tur ikväll och det var typ allt. Blev bara ett snabbt besök i stallet.
Jaja, så är det ibland.
 
Nya ponnyn har kommit och hon var söt.
 
Annars händer verkligen ingenting. Jag väntar otåligt på att det ska bli torsdag och dags för återbesök på kliniken. Fiffis hovar ser helt katastrofala ut och jag har knappast varit med om sämre. Kanske ska tillägga att det är 6 veckor sedan förra skoningen ungefär.
 
Läste just om en fälttävlanshäst med gaffelbandsskada som blir borta i ett år. Usch, får sån ångest.. Fiffan som är så pigg och glad!

En ofrivilligt stallfri helg

Igår hann jag inte alls till stallet eftersom det fanns så mycket att göra hemma och jag blev inkallad till jobbet tidigare.
Idag har jag varit i Västerås och firat min födelsedag med Philip och hans föräldrar och mormor. Tog bussen så jag skulle komma hem i tid (vi får en ny häst till stallet idag så hade varit roligt att hinna ut) men mår inte alls bra.
 
Är hemma och myser med kaninerna istället.
Ska snart ta ett bad och sen gå och lägga mig och hoppas på en bättre morgondag!

Fula hästuttryck, del 2

"Folk som letar i den här prisklassen vet vad det kostar".
 
HUR många gånger har ni inte sett det i en blogg på senaste tiden? Sällan man ser det i hästannonser nu för tiden men det förekommer där också.
 
Alla förstår att det inte är de billigaste hästarna på hästnet som det står så här på, men ändå. Även hästar i den övre prisklassen har olika priser.
Jag lovar, alla Grand Prix hästar kostar inte lika mycket och inte alla MSV hästar heller för den delen.
Helt ärligt förstår jag inte riktigt problematiken. Är hästen till salu måste det vara så mycket lättare för alla om den har ett pris.
 
Bara om man kolla på hästar i Fiffis ålder och utbildning så varierar priserna kraftigt. Vad jag skulle vilja ha för min pärla går alltså bara att gissa.. En blivande SM-vinnare hade jag däremot aldrig kunnat lova. 
 
Såg nyligen att Hannes Melins Gaston på hästnet för 200.000:-. Detta är alltså en häst som är 15 år gammal och har placering från EM i fälttävlan.  En till EM-häst, fast i dressyr och 14 år gammal kostar här 1.250.000:-. Har man 150.000 över kan man även få denna MSV:B ponny på 15 år.
 
Slutsatsen är alltså att priser på hästar kan variera stort även fast de ligger i ungefär samma ålder och utbildning. Vad som är rimligt däremot, det får vara någon annans problem...
 
 
Ponnyn jag ville köpa.
 
 
Ponny jag köpte efter att säljaren prutat 10.000:-Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se