Nya ridbyxor (..igen)

Kom just på att jag inte visat er mitt senaste fynd, ett par nya ridbyxor!
 
 
De är ljusrosa med beige helskoning, var inne en snabbis på Hööks efter jobbet en dag och där hängde dem, på rea och i precis min storlek. Modellen passade också så kunde inte låta bli :p
Är ju skönt med ljusa ridbyxor på sommaren också :)

God sovmorgon!

När klockan ringde vid fem imorse var jag trött och ville inte gå upp. Så jag struntade i det, satte ett nytt alarm till klockan sex istället och nu har jag alltså gått upp efter en spontan sovmorgon.
Hoppas ingenting strular med tåget eller bussen bara..
 
Jag är egentligen en väldigt rutin-människa som gör samma saker varje morgon vid samma tid och typ samma ordning, så känner mig lite rebellisk mot mig själv nästan (;
 
Ikväll kommer Murre få vila, sen är planen att rida ut lite till helgen om vi kan. På söndag ska jag ner till Linköping och försöka kolla på boende (ehh ett litet rum i alla fall, och ett radhus) och stallplats (ehh någon box i alla fall, måste jag ens skriva att det går himla trögt det här?).
 
Lite halv-stressad (en och en halv månad är  ganska kort framförhållning) men det löser sig nog.

Dressyrträning

Lite halvspontant tackade jag och Murre ja till att träna dressyr idag för en tränare som kommer till stallet lite då och då.
 
Vi började med att checka av läget lite, jag berättade vad vi gjort sen sist och sen travade vi igång.
 
 
Här travar vi fram. Fokus med Murre är att han ska gå fram till bettet och skjuta på bra med bak.
 
 
Han jobbade på riktigt bra och tränaren tyckte att han såg mycket finare ut än sist, mer muskler, mer hull och mer balanserad.
 
 
Galopparbetet än så länge går mest ut på att galoppera (;
En intressant grej som tränaren såg idag var att Murre kickar mot ytterskänkeln och att det är den som "stör" honom så att han fattar fel galopp. När jag fattade galopp med främst innerskänkeln så gick det mycket, mycket bättre! Haha, jag som alltid lärt mig att hästen ska fatta för ytterhjälperna..
 
Vi avslutade med en riktigt bra trav där jag hade trevligt stöd i handen.
 
Själva övningarna var väldigt basic, lite volter, små bågar över långsidan och stora serpentiner. Efter skrittpausen fick jag göra skritt-trav-övergångar för att "väcka" honom och få honom mer alert igen.Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se