En liten rapport från Göteborg..

Det var en fin dag i Göteborg igår, fastän jag fick gå upp innan fyra på morgonen för att kunna ta mig dit med tåget i tid.
 
Jag och mamma var på förmiddagsshowen, såg två hoppningar och en dressyrklass. Några timmar på mässan hann vi med också innan det var dags att ta tåget hem till föräldrarna.
 
När jag fortfarande bodde hemma på Västkusten åkte vi oftast ner på söndagen för att se finalerna men nu måste jag ta tåget runt lunch imorgon för att komma hem till Uppsala igen i tid.. Lördagarna är oftast lite showiga för vår smak och fredag blir då en bra kompromiss för att hinna träffa familjen lite också.
 
Hur som helst. Vi fick se Irma Karlsson ta hem speed-klassen och svenskarna gjorde bra ifrån sig även i dressyren. Min favorit Ludger Beerbaum hade inga blommor att ge till sin egna hejarklack men däremot red han fram till dem och lämnade plaketten istället.
Tänk om fler idrottsstjärnor var som han!
 
Förra årets miss att inte handla från den tyska outlet-shoppen som alltid har med sig Eskadrons poppiga vårkollektion gjordes inte om utan i år passade jag på att köpa ett schabrak där.
Vad jag nu ska med ett nytt schabrak till... (;

En lott till lotteriet köpte jag också så nu hoppas jag på storvinsten på söndag - hade absolut inte sagt nej till en sprillans ny transport!
 

Bilder får bli när jag kommer hem, ska hjälpa mamma med maten nu.

Någon annans tyglar

Många säger att de tycker det är jobbigt att rida i någon annans sadel men i mitt fall är det tyglarna jag oftast stör mig på.
 
Helst vill jag ha mina egna.
Andras tyglar (som säkert passar dem bra) har antingen för långt mellan stropparna, för kort eller är svåra att greppa. För smala, halkiga eller osmidiga.
 
Så blir hela ridningen förstörd (nästan). Tyglarna glider ur händerna, man får inget bra grepp, går inte att flytta fingrarna och sen trasslar allt in sig i manen också.
 
 
Suck.
Tur att det ändå är ganska enkelt att byta tyglar eller träns till en häst..
 
Har ni något ni stör er på när ni rider andras hästar?

På väg mot Göteborg!

Klockan ringde runt 04 imorse men nu är jag äntligen påväg mot Göteborg Horse Show!
Mamma möter upp mig vid tåget och sen tar vi spårvagnen till Scandinavium. Förmiddagen ägnas åt show och tävlingar och eftermiddagen går vi på mässan.
 
Perfekt upplägg, även om jag inte har någon häst att shoppa till.
Lite roligt är det förresten, alla hästmänniskor jag känner som är "hemifrån" vallfärdas nu hemåt för tävlingarnas skull, denna helgen är en större hemvändarhelg än jul nästan (;
Större chans att springa på någon på mässan än på krogen på juldagen, haha. Det är så man vet att man är en äkta hästtjej från rätt sida av landet, bästkusten.
 
Ska ni till GHS?Husdjursagronom och kaninägare med hästar i både hjärtat och hjärnan som skriver om livet. Muar heter min fina gulsvarta häst (men han kallas bara för Murre), en av drygt tjugo akhal tekéer i Sverige. Ni når mig via bloggen eller k.ramo@live.se